Plněná stehna z králíka
Postup přípravy
Žampiony očistíme, jsou-li větší, ještě je rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Špenátové listy dobře opereme, necháme odkapat, odstraníme z nich tuhé stonky a listy nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a promícháme. Přisypeme připravené žampiony a za stálého míchání restujeme, dokud se neodpaří z hub všechna voda.
Do pánve se žampiony přidáme proužky špenátu a necháme je zavadnout. Pak směs osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí a směs nezhoustne.
Naklepaná stehna, která jsme předem osolili a uložili v chladu, poklademe připravenou žampionovo-špenátovou směsí. Každý plátek masa opatrně stočíme i s náplní do závitku a spíchneme jedním nebo dvěma párátky. Naplněná stehna obalíme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance. Opatrně je vložíme do pánve s dostatečným množstvím rozpáleného oleje a usmažíme je ze všech stran dozlatova. Pak je přeložíme na pekáč, vložíme do trouby vyhřáté na 150° C a pečeme ještě asi 20 minut doměkka.
Načítám komentáře...