Šťavnaté maso - králík
Seznam surovin
- králičí maso 700 gramů (nebo krátká kuřecí stehýnka)
- brambory 500 gramů (nové - malé)
- zeleninová směs 400 gramů (mrkev, celer, petržel, čerstvý fenykl)
- koření Vegeta
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
- olej olivový
Postup přípravy
Nové brambory dobře omyjeme kartáčkem, překrájíme na půlky a vložíme do pekáčku. Ostatní zeleninu očistíme, případně oloupeme a překrájíme, maso podle potřeby naporcujeme a přidáme spolu se zeleninou do pekáčku k bramborám.
Vše osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem a trochou vegety, pokapeme olivovým olejem a podlijeme trochou vody.
Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zeleninu s masem upečeme za průběžného obracení doměkka (v horkovzdušné troubě to trvá asi 1 hodinu).
Načítám komentáře...