Tagliatelle al ragú di coniglio - Tagliatelle s králičím ragú
Seznam surovin
- houby sušené 30 gramů
- pancetta 100 gramů
- olej olivový 1 lžíce (nebo máslo)
- cibule 1 kus (velká)
- mleté maso 600 gramů (králičí)
- víno bílé 200 mililitrů (suché)
- tymián 1 špetka (sušený)
- rajčatová passata 200 mililitrů
- sůl
- pepř
- těstoviny 600 gramů (tagliatelle)
- sýr Parmezán (na posypání)
Postup přípravy
1. Sušené hřiby v misce zalijte horkou vodou a nechte 20 minut stát. Pak je sceďte, vodu uschovejte a houby nahrubo nasekejte.
2. Ve větším, nejlépe litinovém hrnci nasucho vyškvařte na kostičky nakrájenou pancettu, přidejte olej nebo máslo a najemno nasekanou cibuli. Opékejte, dokud nezrůžoví. Pak do hrnce přidejte mleté králičí maso, opékejte je a vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Vlijte víno, nechte odpařit alkohol, vmíchejte passatu, tymián a trochu vody. Promíchejte, přidejte houby i tekutinu, ve které se macerovaly, a přiklopené pomalu duste 2 hodiny. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
3. Tagliatelle uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a podávejte s ragú, posypané strouhaným parmazánem.
Poznámka k receptu
A tady máme jedny boloňské špagety ... Boloňské špagety, prosím ... Špagety po boloňsku už došly ... Nejsem žádný food terorista, ale tohle mě už roky trochu dráždí. Boloňské špagety neexistují! A jestli vám je někdo nabízí, nemá ani páru o tom, jak se v Boloni, hlavním a největším městě provincie Emilia-Romagna, vaří. V Boloni se dělá velká spousta masových omáček ragù di carne alla bolognese - a zásadně se podávají s těstovinami tagliatelle, nikdy ne se špagetami. A věřte mi, je to velký rozdíl.
Načítám komentáře...