Tortellini s králíkem

Seznam surovin

Těstoviny:

Náplň:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: do mísy nasypte mouku a semolinu, přidejte sůl, vejce a vidličkou začněte do tekutiny vmíchávat mouku. Jakmile většinu tekutiny zapracujete, vyklopte vše na vál a ručně hněťte, dokud nezískáte pružné a nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny, klidně ale i přes noc.

2. Králičí hřbet odblaňte, osolte, opepřete, zakápněte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200°C. pečte asi 30 minut, aby změkl. Nechte vychladnout a maso oberte. nakrájejte ho na drobné kostičky a stejně nakrájejte mortadellu a prosciutto. Maso i uzeniny vsypte do mísy, přidejte najemno nastrouhaný parmazán, lístky tymiánu, muškátový oříšek, vajíčko, případně dosolte. Směs důkladně promíchejte a uložte na chvíli do lednice.

3. Odpočinuté těsto rozdělte na 4 díly, 1 odeberte a zbytek vraťte do chladu. Strojek na těstoviny upevněte a nastavte nejvyšší možnou tloušťku. Těsto vložte do otvoru a protáhněte je strojkem. Složte ho napůl, spojem vložte opět do strojku a tento postup ještě dvakrát zopakujte, dokud nemáte dokonale rovný, netrhající se plát. Otáčením kolečka postupně snižujte tloušťku těsta, teď už stačí každý stupeň protáhnout jen jednou. Pokračujte, dokud nebude těsto tak silné, jak chcete.

4. Natenko rozválený plát těsta překrojte na díly, které se vejdou na pracovní desku, a pláty podélně rozpulte. vykrájejte z nich čtverečky, naskládejte je na sebe a přikryjte utěrkou, aby neosychaly. Lžičkou naneste náplň, potřete dvě sousední strany rozšlehaným vejcem a přeložte těsto přes náplň tak, aby vznikl trojúhelník.

5. Důkladně vytlačte vzduch a těsto k sobě přimáčkněte. Nejdelší část přeložte přes náplň směrem k cípu a boční části ohněte přes prst nahoru. Zmáčkněte, aby se těsto při vaření nerozpojilo. pokračujte dál, dokud nespotřebujete všechno těsto a náplň.

6. Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Dobře osolte, vložte po částech těstoviny a vařte tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Většinou stačí 2–3 minuty. Vyjměte je děrovanou lžící a ihned rozdělte na talíře. Před servírováním důkladně zalijte rozpuštěným máslem, posypte najemno strouhaným parmazánem a lístky tymiánu.

Poznámka k receptu

Plněné domácí těstoviny jsou jedním z největších klenotů italské kuchyně. Potřebují čas a velkou míru trpělivosti, ale když jim dáte obojí, odmění vás i vaše blízké výjimečným chuťovým zážitkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...