MASOPUSTNÍ GULÁŠ
Seznam surovin
- játra 500 gramů (vepřová)
- vepřové maso 600 gramů (krkovice bez kosti)
- špek 100 gramů (šebestiánský)
- klobása 200 gramů
- cibule 3 kusy
- česnek 5 stroužků
- rajčata sterilovaná 200 gramů
- paprika sladká 2 lžíce (mletá)
- majoránka 1 lžíce (sušená)
- majoránka (čerstvá k podávání)
- rostlinný olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Špek nakrájejte na drobné kostičky, játra na kousky, krkovici na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a vypečte na něm špek. Pak přidejte cibuli a opečte ji dozlatova. Přidejte maso, játra a klobásu, nechte je zatáhnout a zaprašte paprikou. Papriku nechte rozvonět a přilijte sterilovaná rajčata. Podlijte maso vodou tak, aby bylo ponořené, osolte, opepřete, vsypte majoránku a ke směsi přidejte prolisovaný česnek. Zamíchejte a duste, dokud všechno maso nezměkne a nevytvoří se hustá omáčka. Guláš podávejte posypaný čerstvou majoránkou.
Poznámka k receptu
S tímhle gulášem nikdy nebudete sami, neuvěřitelně vonící směs mas totiž přiláká strávníky z domu i zvenčí. S přílohou si hlavu nelámejte, nejlépe chutná s měkkým kváskovým chlebem.
Načítám komentáře...