Masové kuličky v rajčatové omáčce
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů
- vejce 1 kus
- ovesné vločky 4 lžíce
- petrželka velkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- cibule 2 kusy
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- špagety 1 balení
- olej olivový 20 mililitrů
- rajčatové pyré 1 lžíce (Spak)
- česnek 1 stroužek
- kmín římský 1/2 lžičky
- rajčata 2 konzervy (loupaná)
- vývar masový 100 mililitrů
- tymián 5 snítek
- sýr Parmezán 1 hrst
Postup přípravy
Postup: Nejdříve připravte kuličky. Do mísy dejte maso, vejce a vločky. Přidejte petrželku, najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Směs nechte chvilku odpočinout a poté z ní vytvarujte menší kuličky. Cibuli na omáčku nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozehřejte trochu oleje. Krátce na něm opečte cibuli a přidejte masové kuličky. Opečte je ze všech stran a poté přidejte protlak, prolisovaný stroužek česneku a římský kmín. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte loupaná rajčata, vývar, tymián a vše promíchejte. Omáčku trochu osolte, opepřete a nechte ji asi 15 minut pod pokličkou probublávat. Mezitím uvařte špagety. Omáčku s kuličkami podávejte se špagetami a na talíři je posypte parmazánem.
Poznámka k receptu
Tip: Pokud chcete připravit vegetariánskou variantu kuliček, použijte místo masa 100 g sójového granulátu. Uvařte ho podle návodu a dál s ním pracujte jako s mletým masem.
Načítám komentáře...