MLETÉ JEHNĚČÍ MASO S KVĚTÁKEM
Seznam surovin
- jehněčí maso 500 gramů
- květák 1 kus
- rajčata 400 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst
- šťáva citronová
- cibule 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- kari 2 lžičky
- jogurt 200 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- koření 2 lžičky (Harissa)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Květák rozeberte na růžičky, omyjte je, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kari, citronovou šťávu, promíchejte a vařte, dokud květák nezměkne.
2. V dalším hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a zprudka ho opékejte, aby se zatáhlo. Přilijte rajčata a promíchejte. Pokud je třeba, podlijte maso i trochou vody. Osolte, opepřete a nechte dusit. Mezitím nakrájejte chilli papričku nadrobno a hladkolistou petrželku nahrubo. Přidejte je k masu a duste ještě asi 5–10 minut, aby se tekutina zredukovala a maso získalo krémovou konzistenci.
3. Jogurt vlijte do misky, prolisujte k němu česnek, osolte, přidejte harissu, a pokud chcete, i trochu hladkolisté petržele. Hotový květák sceďte a podávejte s masem a ochuceným jogurtem.
Načítám komentáře...