Americká sekaná
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (mleté )
- sušenky 250 gramů (slané)
- salsa 200 gramů
- sůl
- pepř
- olej olivový 50 gramů
- bazalka 1 větvička (čerstvá)
- vejce 3 kusy
- sýr Ementál 150 gramů (strouhaný)
- sýr Parmezán 250 gramů
- cibule 300 gramů
Na omáčku:
- kečup 50 gramů
- worcesterská omáčka 50 gramů
- hořčice 50 gramů
Postup přípravy
Maso smícháme s drcenými sušenkami, salsou, solí, pepřem, olivovým olejem, nasekanou bazalkou, vejcem a ementálem. Směs dobře propracujeme a vytvoříme 200g bochánky.
Bochánky dáme na vymazaný plech a pečeme s cibulí nasekanou nahrubo v troubě vyhřáté cca na 175 °C asi 25 až 30 minut. Před koncem pečení potřemebochánky sekané omáčkou z kečupu, worchestru a hořčice a dáme dopéct.
Na úplný konec dáme na každý bochánek kousek parmazánu a necháme krátce zapéct. Podáváme s bramborovou kaší a šťávou z bochánků, nebose zelenými fazolkami.
Načítám komentáře...