Arancini

Seznam surovin

Na těsto:

Na ragú:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve udělejte ragú. Olej rozpalte v pánvi a nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte mleté maso a zprudka je opékejte, aby zhnědlo ze všech stran a nezačalo se dusit. Vařečkou je drťte na malé kousky. Vlijte červené víno, nechte je odpařit a vmíchejte passatu. Směs podle chuti osolte a opepřete a nechte zredukovat do hustšího ragú.

2. Ve větším hrnci přiveďte k varu 1,5 litru vody, vsypte rýži a vařte tak dlouho, dokud nezměkne a zároveň neabsorbuje všechnu vodu. Tu případně dolévejte.

3. Do uvařené rýže vmíchejte šafrán rozpuštěný ve lžíci horké vody, pak nastrouhaný parmazán, máslo a 3 žloutky. Rýži přendejte na velkou mísu, rozprostřete ji do tenčí vrstvy a nechte vychladnout. Případně použijte několik talířů.

4. Do dlaně si dejte část rýže a vytvořte z ní jakousi mističku kopírující vaši dlaň. Doprostřed přendejte část masové směsi, na kostičky pokrájeného sýru a spařeného hrášku. Vše důkladně obalte rýží a uzavřete do koule velikosti menšího tenisáku, utěsněte a pěkně vytvarujte

5. Zbylá vejce našlehejte a směsí protáhněte rýžové koule. Nakonec je obalte ve strouhance a osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte horké, zchladlé nebo zastudena.

Poznámka k receptu

Vypadají jako malé pomeranče (ostatně italsky se pomeranč řekne arancia), ve skutečnosti skrývají dokonalé chuťové propojení rýže a mletého masa, to vše je obalené a osmažené. Dělají se buď kulaté, nebo lehce protáhlé a najdete je v jídelníčcích napříč ostrovem, respektive celou Itálií. Obyvatelé Palerma arancini tradičně připravují 13. prosince na svátek svaté Lucie. Jedí je teplé, ale i zastudena.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...