Bylinkové hamburgery
Seznam surovin
- vejce 1 kus
- bylinky 2 lžíce (nasekané - bazalka, oregano, majoránka, libeček)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nať )
- sůl 1/2 lžičky
- cibule 1 kus
- sójová omáčka 1 lžička
- máslo 2 lžíce
- strouhanka
- houska na hamburgery 4 kusy (bílé nebo celozrnné žemle)
- salát hlávkový
- rajčata
- majonéza 1 lžíce (nebo jogurtový dresink)
- mleté maso 400 gramů (nejlépe drůbeží )
Postup přípravy
Mleté maso smíchejte s vejcem, bylinkami, natí, sójovou omáčkou a solí.
Cibuli nasekejte najemno, osmažte na másle a vmíchejte ji k masu. Hmotu podle potřeby zahustěte strouhankou.
Utvořte placičky a opečte je na grilu z obou stran. Placičkami naplňte žemle, přidejte dovnitř salát, plátky rajčete a lžíci majonézy nebo jogurtového dresinku.
Načítám komentáře...