Bylinkové karbanátky po asijsku
Seznam surovin
- bylinky 3 hrsti (petržel, rozmarýn, tymián a koriandr – bylin by mělo být na pohled stejné množství jako masa + 1 hrst na obalení )
- strouhanka 3 hrsti (ze světlého pečiva )
- vejce 2 kusy
- paprika 2 lžíce (mletá)
- koření kari 1 lžička
- skořice 1 lžička
- paprika chilli 1 lžička (drcená)
- semínka fenyklová 1 lžička (mletá)
- česnek 5 stroužků
- rajčatové pyré 2 lžíce (passaty)
- sójová omáčka 2 lžíce
- zázvor 1 lžička (nastrouhaný)
- máslo 3 lžíce (na namáčení)
- citron (skrojky k podávání)
- sůl
- pepř
- koření chilli 1 lžička
Postup přípravy
1. Maso, bylinky, strouhanku, vejce, koření, rozdrcený česnek, passatu, sójovou omáčku a zázvor promíchejte na hladší směs. Dochuťte a dobře ji prohněťte, čím hladší bude, tím lépe bude na špejlích držet. Troubu předehřejte na 160°C.
2. Z masové hmoty tvořte menší šišky, které napichujte na špejle. Vložte je na plechu s pečicím papírem do trouby a pečte asi 35 minut (maso je nutné péct zvolna, aby zůstalo šťavnaté). Po upečení namáčejte špízy do rozpuštěného másla a obalte je ve zbylých bylinkách.
3. Šťavnaté špízky podávejte ještě s citronem, aby si je každý mohl zakápnout podle chuti.
Recept na passatu najdete zde
Poznámka k receptu
Šťavnaté placičky plné voňavých bylinek jsou přímo předurčeny k namáčení do domácí majonézy nebo bylinkového másla.
Načítám komentáře...