Česnekové lilky s masem a rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilky omyjte, osušte, oloupejte a nechte vypotit. Potom je nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka, z obou stran je osolte a obalte v mouce, vložte do rozpáleného oleje a opečte dorůžova.

Cibuli nakrájejte na kostičky a s mletým masem osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte sůl a koření. Polovinou koleček z lilků vyložte dno vymazané zapékací formy, na ně navrstvěte masovou směs a zakryjte druhou částí lilků.

Rajčata spařte, oloupejte, rozmixujte a smíchejte s polovinou rozetřeného česneku a se solí. Tekutinou přelijte lilky a formu vložte do trouby předehřáté na 200°C. Teplotu snižte na 180°C a zapékejte asi 30 minut.

Jogurt nebo smetanu smíchejte se zbytkem česneku. Hotový pokrm posypte zelenou petrželkou a podávejte s česnekovým jogurtem a pečivem nebo s rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...