Česnekové lilky s masem a rajčaty
Seznam surovin
- lilek 1 kilogram
- mleté maso 500 gramů
- rajčata 1 kilogram (čerstvé, nebo z konzervy)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 5 stroužků
- pepř černý
- pepř bílý
- skořice
- muškátový oříšek
- kari
- kmín římský
- hřebíček
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej
- jogurt bílý 2 kelímky (nebo zakysaná smetana )
- petržel hladkolistá 1 hrst
Postup přípravy
Lilky omyjte, osušte, oloupejte a nechte vypotit. Potom je nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka, z obou stran je osolte a obalte v mouce, vložte do rozpáleného oleje a opečte dorůžova.
Cibuli nakrájejte na kostičky a s mletým masem osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte sůl a koření. Polovinou koleček z lilků vyložte dno vymazané zapékací formy, na ně navrstvěte masovou směs a zakryjte druhou částí lilků.
Rajčata spařte, oloupejte, rozmixujte a smíchejte s polovinou rozetřeného česneku a se solí. Tekutinou přelijte lilky a formu vložte do trouby předehřáté na 200°C. Teplotu snižte na 180°C a zapékejte asi 30 minut.
Jogurt nebo smetanu smíchejte se zbytkem česneku. Hotový pokrm posypte zelenou petrželkou a podávejte s česnekovým jogurtem a pečivem nebo s rýží.
Načítám komentáře...