Čevapčiči
Seznam surovin
- vepřové maso 250 gramů
- hovězí maso 250 gramů
- olej olivový 1 lžička
- cibule 2 kusy
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
- pepř černý 1 špetka (drcený)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (jemně nasekaná)
Postup přípravy
Maso dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Vmícháme do něj olej, jemně nakrájenou cibuli, koření a nasekanou petrželku.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme menší válečky, potřeme je olivovým olejem a opečeme na roštu. Případně můžeme maso opékat ze všech stran v oleji na pánvi. Hotové čevapčiči servírujeme s hořčicí, kečupem, nakrájenou míchanou zeleninou a čerstvým pečivem.
K čevapčiči můžeme podávat i různé druhy studených omáček, například tzatziky připravenou z jogurtu, okurky a česneku.
Načítám komentáře...