Chilli con carne
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (hovězí, libové)
- rajčata sterilovaná 500 gramů (loupaná)
- fazole červené 2 plechovky (sterilované)
- cibule 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy
- víno červené 2 decilitry
- paprička chilli červená 2 kusy
- rajčatový protlak 3 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- koriandr 1 lžička (drcený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a česnek a při nižší teplotě mícháme, dokud obojí nezměkne. Trochu zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého rychlého míchání ho opečeme, dokud nezačne hnědnout a nejsou rozmíchané všechny hrudky.
Přilijeme víno a povaříme 2 - 3 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata z konzervy, protlak, na kolečka nakrájené chilli papričky, kmín a koriandr, osolíme, opeříme a zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
Na závěr přimícháme slité fazole (můžeme přidat i 2 kostičky tmavé čokolády) a společně dodusíme doměkka.
Vmícháme jarní cibulky nakrájené na kolečka a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...