Chilli con carne II
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- koření chilli 1 lžíce
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- majoránka 3 lžičky
- vývar hovězí 200 mililitrů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatový protlak 100 mililitrů
- fazole červené 400 gramů (ve slaném nálevu)
- čokoláda hořká 2 kostky
- olej 3 lžíce
Postup přípravy
1. Ve větším hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte chilli a římský kmín a krátce je orestujte, aby se rozvoněly a jejich chuť získala na intenzitě. Pak přidejte maso a zprudka ho opečte. Důkladně pracujte vařečkou, abyste rozdělili všechny slepené hrudky masa.
2. Jakmile je maso zlatavé, přidejte na kousky nakrájenou papriku, rajčata, protlak a vývar. V polních podmínkách si výjimečně můžete pomoci polotovarem. Promíchejte, osolte, přikryjte pokličkou a duste za občasného míchání asi 20 minut. Přidejte majoránku, a pokud je v hrnci příliš tekutiny, nechte ji odpařit (správné chilli by mělo mít krémovou konzistenci). Opepřete, vmíchejte čokoládu a fazole, nechte ještě asi 10 minut prohřát. Ideální přílohou je čerstvý chleba.
Poznámka k receptu
Ostré chilli vonící římským kmínem si zamilujete, i když ve vás trampská duše jinak nedřímá. Čokoláda je naše tajná zbraň, nádherně je zjemní a podtrhne štiplavou chuť mletého chilli.
Načítám komentáře...