Cukety plněné mletým masem
Seznam surovin
- cuketa 300 gramů (asi 4 střední kusy)
- mleté maso 500 gramů
- jogurt bílý 250 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů (jemně nastrouhaný)
- olej olivový 4 lžíce
- tymián 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- kmín římský 1/4 lžičky (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cukety omyjeme, podélně je rozkrojíme a malým tenkým nožem z nich vyřízneme více jak polovinu dužniny. Tu nakrájíme najemno a nasypeme do mísy. Přidáme k ní dobře vychlazené mleté maso, utřený česnek se solí, římský kmín a tymián a vše dobře propracujeme. Když se směs začne lepit a
houstnout, přimícháme do ní postupně 1 dl studené vody.
Masovou směs rozdělíme do vydlabaných cuketových půlek a rozložíme je do pekáčku vytřeného olejem. Jogurt smícháme se strouhaným parmazánem a touto směsí opatrně přelijeme v několika pruzích naplněné cukety.
Pekáček s cuketami vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Načítám komentáře...