Domácí sekaná s vlažným bramborovým salátem
Seznam surovin
- mleté maso 600 gramů
- rohlík 2 kusy
- slanina anglická 50 gramů
- vejce 1 kus
- smetana 1,5 decilitru
- mléko 1 decilitr
- olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na salát:
- brambory 600 gramů
- okurka nakládačka 200 gramů
- cibule červená 1 kus (větší)
- olej 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- semínko hořčičné 1 lžička (povařené)
- pepř (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Z rohlíků okrájíme kůrku, nakrájíme je na plátky, zalijeme smetanou s mlékem a necháme nasáknout. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme, přilijeme část mléka se smetanou z rozmočených rohlíků a promícháme. Pak postupně vmícháme namočené rohlíky a vejce a znovu dobře promícháme. Na závěr přimícháme jemně nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a citronovou kůru.
Z hmoty utvoříme namočenýma rukama dvě šišky, položíme je na pekáček potřený olejem, podlijeme trochou vody a pečeme za průběžného přelévání výpekem asi 40 minut při 170 °C.
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Scedíme je, necháme trochu zchladnout a nasypeme do mísy. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a okurky nakrájené na plátky, zalijeme olejem smíchaným s hořčicí a hořčičnými semínky, opatrně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s ještě teplým salátem.
Načítám komentáře...