Gangster Burger
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- majonéza 120 gramů
- koření chilli 20 gramů
- bulka máslová 4 kusy
- olej olivový
- salát ledový 100 gramů (nakrájený na nudličky)
- slanina 50 gramů
- rajčata 50 gramů
- cibule 50 gramů (nakrájená na plátky)
- sýr Čedar 120 gramů
Postup přípravy
Nejprve si uděláme burgery. Maso dáme do mísy, přidáme asi lžičku soli, opepříme ho a důkladně rukama prohněteme. Pak hmotu rozdělíme na čtvrtiny a vytvarujeme z nich burgery.
Bulky rozkrojíme a potřeme majonézou smíchanou s chilli. Rozehřejeme gril nebo grilovací pánev. Bulky i maso lehce potřeme olivovým olejem a spolu se slaninou ogrilujeme – bulky a slaninu dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně.
Pak začneme vrstvit: na spodní část každé bulky dáme čtvrtinu ledového salátu, na to položíme ogrilovaný burger, na něj slaninu, plátky rajčat a navrch čedar a cibuli. Posypeme solí, pepřem, zakryjeme vrchní částí bulek a podáváme.
Načítám komentáře...