Grilované vepřové v betelových listech

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jarní cibulku a česnek nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, přidejte rybí omáčku, cukr, osolte a opepřete. Vše důkladně zamíchejte a nechejte 10–15 minut odležet.

Mezitím omyjte betelové listy a zbavte je stonků. Z masové směsi vyválejte válečky o síle prstu a dlouhé 6–7 cm. Válečky zaviňte do betelových listů. Závitky opékejte na grilu z obou stran, dokud listy neztmavnou – jsou lehce křupavé a maso upečené. Pokud připravujete maso na elektrickém grilu či pánvi, plochu, na kterou závitky položíte, jen lehce potřete olejem.

Podávejte s nudlemi bún (kulaté rýžové nudle) nebo rýží, čerstvou zeleninou a bylinkami. Závitky namáčejte do kvalitní rybí či sójové omáčky.

Poznámka k receptu

Betelové listy mají chuť máty peprné, ale po kuchyňské úpravě voní po skořici. Používají se k balení masa a lze je nahradit kapustou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...