Hamburger
Seznam surovin
- mleté maso 750 gramů (hovězí)
- sýr tvrdý 4 plátky (Čedar)
- houska na hamburgery 4 kusy
- majonéza (dle chuti)
- salát 4 listy (zelené, ze srdíčka)
- rajčata 1 kus (velké, masité)
- cibule 1/2 kusu (nakrájená na kolečka)
- sůl hrubá (mořská)
- pepř (čerstvě namletý)
- olej řepkový
Postup přípravy
1. Z neochuceného masa (nejlépe z krkovice) vytvarujte 4 placičky. Do prostředka jejich horní plochy vymáčkněte mělký důlek (zabrání vyboulení placičky, která se pak lépe propeče) a z obou stran je osolte a opepřete. Na olejem lehce potřeném grilu je opékejte z každé strany 1 minutu. Potom na ně položte plátek sýra a grilujte ještě zhruba 4 minuty.
2. Žemle rozkrojte a řezné plochy také ogrilujte. Chcete-li, potřete je majonézou a pak již jen sestavte lákavé hamburgery s lístky salátu, plátky čerstvého rajčete a s tenkými plátky sladké bílé cibule.
Načítám komentáře...