Hamburger s rýží a paprikami
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 200 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- hřebíček 4 kusy
- mleté maso 700 gramů (hovězí)
- voda 4 lžíce (studená)
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- paprika 3 kusy
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Rýži dejte vařit do 2 litrů osolené vroucí vody spolu s oloupanou cibulí propíchnutou hřebíčky. Vařte asi 18 minut. Pak cibuli odstraňte a rýži slijte.
2. Mezitím promíchejte maso s vodou, aby bylo šťavnatější, osolte je a opepřete. Vytvarujte 4 burgery, vysoké asi 2 centimetry.
3. Grilovací pánev potřete lehce olejem a burgery grilujte 3 - 4 minuty z každé strany. Přendejte je na teplý talíř.
4. Do výpeku přidejte papriky nakrájené na kousky, osolte, podlijte troškou horké vody, přikryjte pokličkou a 2 minuty duste. Podle chuti přisolte.
5. Hamburger podávejte s kopečkem rýže a křupavými paprikami.
Načítám komentáře...