Hamburgery v ciabattě
Seznam surovin
- ciabatta 4 kusy
- mleté maso 3 hrnky (hovězí)
- zelí 1 hrst (čerstvé, nakrájené na nudličky)
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- salát zelený 8 listů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na osmažení)
- moučka bramborová (škrob) 3 lžičky
Postup přípravy
Mleté maso důkladně promícháme s bramborovým škrobem a ochutíme solí a pepřem. Ze směsi utvoříme celkem 8 koulí a zploštíme je vlhkýma rukama do placiček - hamburgerů. Placičky by měly být uprostřed tenčí než na okraji, během pečení se vyrovnají.
Připravené hamburgery pozvolna usmažíme z obou stran v pánvi na oleji (nebo je rozložíme na plech vytřený olejem a pečeme v troubě při 180 °C z obou stran celkem asi 20 minut).
Papriku očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kolečka. Listy salátu opereme a necháme odkapat. Ciabatty nakrojíme, rozevřeme, naplníme je listy salátu, nudličkami zelí, kolečky papriky a cibule a do každé vložíme dva vychladlé hamburgery. Naplněné ciabatty zabalíme do potravinové fólie nebo alobalu.
Poznámka k receptu
Na výlet si nezapomeňte vzít dostatečné množství nápojů. K hamburgerům se vám jistě bude hodit i porcovaná hořčice a kečup v sáčcích.
Načítám komentáře...