Hovězí burger s Jack Daniel´s Smooth Original Barbecue omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 450 gramů (hovězí libové)
- grilovací omáčka 4 lžíce (Jack Daniel Smooth Original barbecue )
- sýr tvrdý 4 plátky (Čedar)
- houska na hamburgery 4 kusy
- cibule červená 4 plátky (tenké)
- salát hlávkový 4 listy
- rajčata 4 plátky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nejdříve dobře rozehřejeme gril. Mezitím přidáme sůl, pepř a Jacka Daniel´s omáčku do mletého hovězího masa a pečlivě uhněteme rukama. Rozdělíme maso na čtyři stejné díly a vytvoříme z masa silnější karbanátky. Burgery pak cca 4 minuty grilujeme z obou stran.
2. Na burgery poté přidáme sýr a dáme na další minutu na gril, aby se sýr roztavil přímo na mase při grilování.
3. Nakonec burger už jen zkompletujeme v housce se salátem, rajčetem a cibulí. A na úplný závěr dochutíme barbecue omáčkou Jack Daniel´s.
Poznámka k receptu
Zajímavostí u těchto omáček je, že jsou založeny na tajném receptu s příchutí nezaměnitelné originální Tennessee Whiskey a díky tomu masu dodávají jedinečnou chuť. Maso tak příjemně ovoní lehkým nádechem kouřového aroma whisky Jack Daniel´s. Omáčku ale nemusíte používat jen na maso, výborně se hodí i ke grilovanému kozímu sýru, žampionům, nebo k bramborám a zelenině připravované na grilu. Vybrat si tak můžete z několika různých druhů omáček a glazur. Jako inspiraci jsme pro vás připravili recept na burger s Jack Daniel Smooth Original barbecue omáčkou. Který můžete rovnou přijít ochutnat i na www.burgerfest.cz.
Načítám komentáře...