Hovězí burgery s karamelizovanou ostrou cibulí

Seznam surovin

Na burgery:

Na cibuli:

Na dip:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme karamelizovanou cibuli. Cibule oloupeme, nakrájíme podélně na proužky, nasypeme je do pánve s rozehřátým olejem a máslem a orestujeme dozlatova. Cibuli zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Pak přilijeme chilli omáčku, promícháme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme studenou vodou a důkladně propracujeme, až vznikne hladká nelepivá hmota. Vlhkýma rukama z ní vytvarujeme 8 burgerů. Položíme je na rozehřátý gril a opékáme z každé strany asi 5 minut.

V misce rozmícháme zakysanou smetanu s měkkým tvarohem a dip podle chuti osolíme.

Celozrnné bulky rozkrojíme na půlky, položíme je řeznými stranami na rozehřátý gril a lehce je nasucho opečeme.

Na spodní díly bulek natřeme vrstvu dipu, přidáme rukolu, burgery a nakonec cibuli a přiklopíme horními díly bulek. Podáváme horké.

Poznámka k receptu

Karamelizovanou cibuli musíte dávat do burgerů horkou,
protože zchladlá okamžitě ztuhne díky obsahu karamelu. Můžete si ji ale připravit dopředu a později ji jen přihřát v pánvičce na okraji grilu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...