Hovězí kofty
Seznam surovin
- mleté maso 600 gramů (hovězí)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- cibule červená 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- paprika zauzená 1 lžička
- koření chilli 1 lžička
- olej řepkový 1 lžíce (+ na potření špízů)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do větší mísy dejte maso, nadrobno nasekaný česnek, cibuli a petržel. Přidejte koření, olej, sůl, pepř a prohněťte tak, aby vznikla kompaktní hmota. Tu rozdělte na 12 dílů, masovou směsí postupně obalte kovové nebo dřevěné špízové jehly (dřevěné předem namočte ve vodě).
2. Hotové špízy lehce potřete olejem a ze všech stran opečte na grilu nebo rozpálené grilovací pánvi. Podávejte se skrojkem citronu na dochucení a s čerstvou zeleninou.
Poznámka k receptu
Špízy z mletého masa jsou nejlepší na venkovních grilovačkách. Díky uzené paprice budou chutnat stejně skvěle, i když je připravíte doma na pánvi uprostřed rušného týdne.
Načítám komentáře...