Hovězí kofty s arabským chlebem

Seznam surovin

Jogurtová omáčka:

Papriková salsa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte omáčku a salsu: v jedné misce smíchejte jogurt, tahini, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku, podle chuti dolaďte solí a citronovou šťávou. Papriky, cibuli i petrželku nasekejte nadrobno a zakápněte olejem.

2. V míse smíchejte maso, uvařenou quinou, nasekanou mátu a koření a podle chuti osolte. Důkladně promíchejte a vytvarujte válečky. Napíchejte je na špejle (pokud používáte dřevěné, předem je namočte ve vodě, aby na grilu nevzplály), potřete olejem a ze všech stran prudce opečte. Pokud používáte kvalitní maso, vůbec nevadí, když vnitřek koft zůstane růžový, tedy medium. Nasucho opečte i arabský chleba. Pak každý kus potřete jogurtovou omáčkou, dejte na něj jeden nebo dva kousky masa a lžíci salsy.

Poznámka k receptu

Hřejivé ingredience, jako je skořice, hřebíček či nové koření, u nás používáme hlavně při pečení, dokonale ale sedí i k mletému masu. Pro směs s názvem Ras el-Hanout zamiřte do specializované prodejny s kořením nebo arabskými potravinami. Nebo si ji jednoduše připravte sami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...