Hovězí kofty s jogurtovým dipem
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- cibule červená 1 kus (malá)
- česnek 1 stroužek
- kmín římský 1 lžíce (drcený)
- pepř 1/2 lžičky
- sůl
- koření chilli 1 lžička
- ořechy pistáciové 1 hrst
- olej 2 lžíce (rostlinný)
Dip:
- jogurt bílý 200 mililitrů
- citron 1 kus
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- chléb pita (k podávání)
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, pistácie nasekejte nahrubo. V míse smíchejte maso, cibuli, ořechy a koření, přidejte prolisovaný česnek a osolte. Promíchejte a vytvarujte tenké placičky. V pánvi rozpalte olej a placičky z obou stran opečte.
2. Zatímco se maso opéká, smíchejte v misce jogurt a nasekaný tymián. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a podle chuti i šťávu (měla by stačit asi lžička). Až bude maso hotové, zprudka nasucho opečte pitu a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Mleté hovězí milujeme v každé podobě, tyhle kofty jsou ale něco extra - jemně pikantní, výrazné díky římskému kmínu a perfektně v nich křupou pistácie. Když je doplníte jogurtovým dipem, nebudou mít chybu.
Načítám komentáře...