Hovězí kuličky s kreolskou omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 600 gramů (hovězí)
- cibule 1 kus (velká )
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 2 lžíce
Na omáčku:
- olej olivový 1 lžíce
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- celer řapíkatý 2 kusy
- rajčata 400 gramů
- bobkový list 1 kus
- pepř cayenský 1/2 lžičky
- paprika pálivá 1/2 lžičky
- melasa 1 lžička (nebo tmavý sirup)
- voda 100 mililitrů
Postup přípravy
Maso smíchejte s polovinou nasekané cibule, vejcem, moukou, solí a pepřem. Druhou polovinu nasekané cibule zpěňte a oleji. Očištěné a nadrobno nakrájené papriky přimíchejte k cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nakrájený řapíkatý celer a vše ještě 2 minuty opékejte.
Rajčata spařte a oloupejte (nebo použijte loupaná z konzervy), nakrájejte a přimíchejte ke směsi. Přidejte koření, melasu, sůl a vodu, uveďte do varu a zvolna vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Z masové hmoty vytvarujte kuličky a vložte do rozpáleného oleje. Opékejte ze všech stran opatrně, aby se nerozpadly, asi 10 minut, až jsou i uvnitř hotové.
Kuličky zalijte omáčkou a podávejte s rýží.
Načítám komentáře...