Kapustové karbanátky 1
Seznam surovin
- kapusta 1/4 kusu
- mleté maso 250 gramů
- cibule 1 kus (najemno nakrájená)
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- vejce 2 kusy
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Kapustu spařte (asi 2 minuty) ve vroucí hodně osolené vodě. Pak ji zprudka zchlaďte, vykrájejte z ní silné části košťálu a listy najemno nasekejte.
2. Přidejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte a ze směsi tvořte středně velké karbanátky. Obalte je ve strouhance a smažte dozlatova.
Poznámka k receptu
Oblíbená (a zdokonalená) verze karbanátků, která je skvělá třeba s bramborovou kaší.
Načítám komentáře...