Karbanátek s kapustou
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší)
- olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek (1 - 2 stroužky)
- vývar (na podlití)
- mleté maso 600 gramů (1:1 - vepřové a hovězí)
- vejce 1 kus
- smetana na šlehání 4 lžíce
- sýr Parmezán 50 gramů (nastrouhaný)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (najemno nasekaná)
- olej (rostlinný na smažení)
- citron (skrojky k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kapustu nakrájejte na čtvrtky. Částečně z nich vykrojte košťál, ale kousek ho nechte, aby se listy nerozpadly.
2. Ve větším kastrolu zahřejte olej, zpěňte na něm česnek nakrájený na plátky a vložte dílky kapusty tak, aby ležely vedle sebe. Mírně podlijte vývarem, osolte, opepřete a pomalu asi 15 minut (ze začátku odkryté) duste.
3. Mezitím promíchejte v misce hovězí a vepřové maso, vejce rozšlehané ve smetaně, nastrouhaný sýr a petrželku, osolte a opepřete. Na nepřilnavém prkénku vytvořte za směsi 4 karbanátky. V rozpáleném oleji je opečte po obou stranách, napřed prudčeji a poté zvolna dopečte dozlatova.
4. Podávejte s citronem.
Načítám komentáře...