Karbanátky pečené ve slanině
Seznam surovin
- blumy 500 gramů (pevnější)
- mleté maso 400 gramů
- slanina anglická 150 gramů (plátky)
- marmeláda 100 gramů (červená, např. rybízová)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- strouhanka 2 lžíce
- rum 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej
- skořice 1 špetka (mletá)
- kari 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- rozmarýn (několik větviček, na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme mleté maso s oloupanou a jemně nakrájenou cibulí. Přidáme skořici, kari, sójovou omáčku, rum, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a uložíme asi hodinu v chladu.
Pak z masové hmoty utvoříme placičky. Každou obalíme plátkem slaniny, placičky vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme je z obou stran dozlatova.
Hotové karbanátky uložíme v teple a do výpeku v pánvi přidáme rozkrojené a vypeckované blumy. Přimícháme marmeládu a necháme společně prohřát.
Karbanátky rozdělíme na talíře, ozdobíme je půlkami blum, propíchneme větvičkami rozmarýnu, přelijeme šťávou z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...