Karbanátky s dušenou zeleninou
Seznam surovin
- mleté maso 1 kilogram (2:1 vepřové a hovězí)
- strouhanka 100 gramů
- vejce (1-2 kusy)
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- sýr tvrdý 100 gramů (Pecorino nastrouhané)
- sůl (podle chuti)
- olej slunečnicový (na smažení)
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 2 snítky
- cibule bílá 1 kus (velká)
- olej olivový
- česnek 2 stroužky
- víno bílé 100 mililitrů (sardské)
Postup přípravy
1. Mleté maso smíchejte se strouhankou, vejci, petrželkou a pecorinem. Směs důkladně prohněťte, nejlépe prsty, pak směs podle chuti osolte a rukama namočenýma ve studené vodě tvořte minikarbanátky. Z obou stran je osmažte na slunečnicovém oleji.
2. Mrkev nastrouhejte na hrubé straně struhadla, celer nakrájejte na malé kostičky a cibuli nasekejte najemno. Pak cibuli lehce opečte na olivovém oleji, přidejte mrkev, celer a opékejte do poloměkka. Přidejte pokrájený nebo rozmělněný česnek a krátce opečte. Nakonec do pánve vlijte půl skleničky bílého vína a nechte zhoustnout. Podávejte k minikarbanátkům. Karbanátky můžete servírovat jako jednohubky na party - skvělé jsou celý večer - teplé i zcela studené.
Poznámka k receptu
Lehce podušená mrkev a celer dodají karbanátkům šmrnc. Můžete je ovšem servírovat jako jednohubky na party - skvělé jsou celý večer - teplé i zcela studené.
Načítám komentáře...