Karbanátky se sýrem
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů (nebo 45 % eidamu)
- sýr polotvrdý 100 gramů
- vejce 2 kusy
- strouhanka 2 lžíce
- petrželka velkolistá
- citronová kůra
- olej řepkový 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus
- hrášek zelený 400 gramů
- salát ledový 1/2 kusu
- muškátový květ
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Mleté maso promíchejte s nastrouhaným sýrem, s vejci, se strouhankou, s částí jemně nasekané petrželky a se špetkou nastrouhané citronové kůry a opatrně osolte (sýr je dost slaný).
Z hmoty tvořte navlhčenýma rukama placičky a opékejte je na rozehřátém oleji z každé strany asi 5 minut. Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových kuchyňských utěrek.
Na rozehřátém oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli. Přisypte k ní hrášek (může být i mražený), osolte a zakrytý duste asi 3 minuty. Těsně před dokončením k němu přidejte na nudličky pokrájený ledový salát. Okořeňte jej špetkou mletého květu a posypte zbylou najemno nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...