Křenová omáčka s mletými medailonky

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí studeným vývarem, rychle rozšleháme dohladka, za stálého míchání přivedeme k varu a pak přilijeme mléko. Omáčku občas promícháme a necháme zvolna vařit asi půl hodiny. Nastrouhaný křen zalijeme v kastrůlku 1 dl vody, přidáme lžíci cukru a smetanu, osolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Pak křen přimícháme do omáčky, společně krátce provaříme a nakonec omáčku dochutíme solí, octem nebo citronovou šťávou a případně ještě cukrem.

Do misky nalijeme smetanu, namočíme do ní plátky pečiva a necháme je dobře rozmočit. Švestky zalijeme v kastrůlku pivem, přidáme med a necháme zvolna povařit, aby nebyly tvrdé. Pak je odstavíme z ohně a necháme vychladit. Do mísy dáme vychlazené mleté maso, přidáme půl lžičky soli a rukou propracujeme. Když se maso začne lepit, přidáme namočené pečivo se smetanou a koření a pokračujeme ve zpracovávání. Když je směs kompaktní, přimícháme do ní švestky a drobně nakrájené uzené koleno, zakryjeme ji fólií a necháme asi 15 minut v chladu rozležet.

Z masové směsi vytvarujeme vlhkýma rukama kulaté medailonky a opečeme je na pánvi s trochou oleje při střední teplotě asi 10 minut z každé strany. Rozdělíme je na talíře, podlijeme omáčkou a
doplníme vhodnou přílohou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...