Krůtí kuličky s jarním salátem
Seznam surovin
- krůtí maso 600 gramů (mleté)
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
- pepř černý (mletý)
Na salát:
- ředkvičky 1 svazek
- salát hlávkový 1 kus
- rukola 1/2 balení
Na zálivku:
- jogurt bílý 1 kelímek (řeckého typu)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- sůl
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme solí a římským kmínem, přidáme sklenku studené vody a rukama propracováváme tak dlouho, dokud se hmota dokonale nespojí. Mokrýma rukama utvoříme z hmoty dlaních kuličky o průměru asi 3,5 cm a usmažíme je ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje na pánvi, nebo je můžeme také ugrilovat „nasucho“ v troubě pod grilem (budou zdravější). Hotové kuličky udržujeme v teple.
Všechnu zeleninu na salát opereme a osušíme. Salát natrháme na kousky, ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a obojí promícháme v míse s listy rukoly.
Přísady na zálivku smícháme dohromady. Na talíře rozdělíme salát a masové kuličky a servírujeme se zálivkou.
Poznámka k receptu
Pokud budete smažit kuličky v oleji, nechte je po usmažení položené na papírové utěrce nebo na ubrousku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Načítám komentáře...