Maminčiny karbanátky
Seznam surovin
- mleté maso 4 hrnky (mix hovězí a vepřové )
- mléko 1 hrnek
- pórek 1 hrnek (jemně nakrájený)
- strouhanka 1 hrnek
- houska 2 kusy
- vejce 1 kus
- muškátový květ
- paprika sladká (mletá)
- sůl
- olej (na osmažení)
Postup přípravy
Žemle rozdrobíme do mísy a zalijeme je mlékem. Přidáme trochu muškátového květu a mleté papriky, osolíme a počkáme, až se žemle rozmočí. Pak je promneme prsty na kaši a vmícháme spolu s vejcem do mletého masa. Nakrájený pórek zpěníme na rozpáleném oleji. Olej slijeme a pórek vmícháme do masové směsi.
Z připravené směsi utvoříme mokrýma rukama 16 stejně velkých koulí, zploštíme je do tvaru karbanátků a obalíme ve strouhance. Pozvolna je usmažíme z obou stran v pánvi na oleji a necháme odkapat na papírové utěrce.
Po vychladnutí naskládáme karbanátky do krabičky vyložené krajíci chleba a uložíme v chladničce. Před odchodem na výlet do krabičky přidáme ještě čerstvé krajíce chleba a zeleninu (např. rajčátka).
Poznámka k receptu
Nezapomeňte přibalit ke karbanátkům ubrousky a případně i hořčici ve skleničce se šroubovacím uzávěrem.
Načítám komentáře...