Masové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů
- olej 6 lžic
- cibule šalotka 2 kusy
- rajčata 500 gramů
- rajčatový protlak
- vývar zeleninový 250 mililitrů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová 1 lžíce
- vejce 1 kus
- česnek 2 stroužky
- cukr
- skořice (mletá)
- bazalka (na posypání, nebo petrželka, nasekaná)
Postup přípravy
Zpěňte na 2 lžících oleje nakrájenou šalotku, přidejte 500 g na kostičky nakrájených rajčat, rajský protlak, osolte, opepřete, zalijte 250 ml zeleninového vývaru, lžící citronové šťávy a krátce
poduste.
Umelte 500 g libového masa (vepřové, hovězí, jehněčí). Dejte ho do mísy, přidejte vejce, 2 prolisované stroužky česneku, drobně nakrájenou šalotku (předem ji lehce opečte na trošce oleje), 2
vrchovaté lžíce jemně nasekané zelené petrželky a máty. Směs důkladně vymíchejte a nakonec zahustěte podle potřeby jemnou strouhankou.
Ze hmoty udělejte malé knedlíčky. Opečte je na 4 lžících oleje ze všech stran, zalijte je omáčkou (můžete ji přecedit) a povařte do zhoustnutí omáčky. Dochuťte cukrem, skořicí a citronem, posypte
bazalkou.
Načítám komentáře...