Masové knedlíčky s rajskou omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 250 gramů (vepřové nebo kuřecí)
- houska 2 kusy
- sýr polotvrdý 50 gramů (Eidam nastrouhaný)
- mléko 1 decilitr
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na obalení - nebo pažitka)
Na omáčku:
- vývar 7,5 decilitru
- cibule 1 kus (malá)
- rajčatový protlak 60 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- olej 1/2 decilitru
- skořice 1 kus
- hřebíček 2 kusy
- cukr (na dochucení)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme omáčku. V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a při střední teplotě mícháme, dokud mouka nezezlátne. Přilijeme studený vývar, rozšleháme a přivedeme opět k varu. Vmícháme protlak, přidáme koření, lehce osolíme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut. Pak z omáčky vyjmeme koření, rozmixujeme ji ponorným mixérem a dochutíme cukrem a solí.
Kostičky housek zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso smícháme se sýrem a solí a když začne směs houstnout, po částech vmícháme namočené housky a směs necháme asi 5 minut odpočinout. Pak z ní utvoříme v mokrých dlaních knedlíčky o průměru asi 3 - 4 cm, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
Knedlíčky vyjmeme z vody a po odkapání je obalíme v petrželce nebo pažitce. Na talíře rozdělíme rajskou omáčku, přidáme knedlíčky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...