Masové knedlíčky v zelí
Seznam surovin
- špek
- cibule 1 kus (velká)
- zelí kysané 1 kilogram
- rýže 1 hrnek
- mleté maso 1/2 kilogramu (1:1 - vepřové a hovězí)
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
- zázvor (mletý)
- muškátový oříšek (mletý, nebo stouhaný)
- kmín
- mouka pšeničná polohrubá
- vejce 4 kusy
- paprika sladká (mletá)
- smetana (může být i zakysaná - podle chuti)
Postup přípravy
Zpěň na špeku cibulku. A když je zlatovlasá, zaplň kastrol kilogramem kysaného zelí.
Svař a podus hrnek rýže. Vyklopíš ho celý do mletého, na oleji osmahlého masa. Masa měj půl z váhy zelí. Vepřové a hovězí, sůl, pepř, zázvor, muškát, kmín či jinou kořenící směs, pár lžic polohrubé mouky. Čtyři vejce rozklepneš, rozmícháš a počkáš, až se hmota spojí a uleží. Knedlíčky jak mandarinky vyčaruješ v dlaních.
Patnáct minut ve varu je zdusíš se zelím. Vodu sleješ. Paprikou syp, smetanou je v zelném obložení na talíři polij.
Poznámka k receptu
Když ti zbudou od oběda, do ledničky dej si celý kastrol! Studené jsou jasně nejchutnější. Z ledničky, když letní parna člověka z nás vylidní, jako svaté přijímání jedl jsem je čtyři dni
Načítám komentáře...