Masové kuličky
Seznam surovin
- mleté maso 2 hrnky (vepřové)
- houska 1 kus
- mléko 1/2 hrnku
- vejce 1 kus
- kmín (drcený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
Postup přípravy
Housku rozlámeme do mléka a necháme ji změknout.
Mleté maso vložíme do mísy, přimícháme rozmočenou housku a vejce, směs opepříme, osolíme, ochutíme drceným kmínem a důkladně promícháme, až se vše spojí.
Ze směsi utvoříme v mokrých dlaních malé kuličky o průměru asi 3 cm a usmažíme je ze všech stran v pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
Poznámka k receptu
Kuličky můžete také upéct v troubě. Rozložte je na plech vymazaný olejem a pečte asi 20 minut při 180°C.
Výbornou změnou jsou masové kuličky různě obalené. Podávat je pak můžete hned po obalení nebo je i s obalem ještě krátce opečte na grilu či v troubě.
Možnosti obalu: v listu cibule předem spařené, v zelené spařené nati cibulky nebo pórku, v sýru, ve slanině, v kapustě či zelí (na 2 min v osolené vroucí vodě spařené) a nebo v lodičce z čerstvé papriky.
Načítám komentáře...