Masové kuličky I
Seznam surovin
- mleté maso 1 kilogram (hovězí a vepřové)
- cibule 1 kus
- máslo 1 lžička
- nové koření 1 lžíce (mleté)
- muškátový oříšek 1 špetka
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Na másle zpěňte nadrobno nasekanou cibuli. Vmíchejte ji do mletého masa, přidejte koření, vejce, sůl, pepř a promíchejte. Vytvarujte kuličky, ve vyšší vrstvě oleje je osmažte dozlatova a nechte okapat na papírové utěrce.
Poznámka k receptu
U nás je to nejspíš to nejznámější skandinávské jídlo, které máme spojené s nakupováním nábytku. Při přípravě domácí verze nezapomeňte na tradiční nové koření, dodá kuličkám jedinečný švih.
Načítám komentáře...