Masové kuličky s brusinkovou omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 300 gramů (vepřové)
- strouhanka 50 gramů
- žloutek 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- nové koření 1/2 lžičky
- kopr 1 hrst (čerstvý)
- sůl
- pepř
Omáčka:
- brusinky 200 gramů (mražené)
- cukr krupice 2 lžíce (2-3 lžíce)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Brusinky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody a citronovou šťávou a přiveďte k varu. Podle chuti oslaďte. Vařte 10–15 minut, dokud nebudou měkké a částečně se nerozvaří, aby vytvořily hustou omáčku.
V míse smíchejte maso, strouhanku, žloutek, koření a najemno nasekanou cibuli a kopr. Osolte, opepřete, dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Podávejte s teplou brusinkovou omáčkou.
Načítám komentáře...