Masové kuličky s ovocným čatní
Seznam surovin
Na kuličky:
- mleté maso 180 gramů (libové)
- cibulka jarní 2 lžíce (nasekaná)
- olej 2 lžíce
- smetana na šlehání 1 lžíce (vychlazená)
- sójová omáčka 1 lžička
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
- sůl
- kumkvat 1 kus
Na čatní:
- ovoce 200 gramů (očištěné - ryngle, meruňky, broskve, mango apod.)
- čokoláda mléčná 40 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- cukr 1 lžíce
- ocet vinný 2 lžičky
- česnek 1 stroužek
- paprička chilli červená 1/2 lžičky (nakrájená)
- sůl
Postup přípravy
Maso osolíme, přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme sójovou omáčku, vymačkanou šťávu ze zázvoru a nakonec nasekanou jarní cibulku. Směs podle potřeby osolíme, lehce promícháme, utvoříme z ní asi 10 kuliček a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Snížíme teplotu, kuličky přelijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kumkvat nakrájený na plátky a kuličky dusíme pod pokličkou ještě asi 5 minut (musíme je hlídat a občas promíchat, aby se nepřipálily).
V kastrůlku svaříme hrnek vody s cukrem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme drobně nakrájené ovoce, ocet, sůl a chilli, stáhneme teplotu a za občasného promíchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme rozlámanou čokoládu a čatní necháme zchladnout.
Kuličky podáváme teplé nebo i studené, doplněné čatní, do kterého si je namáčíme.
Načítám komentáře...