Masové polpette v rajčatové omáčce
Seznam surovin
Na kuličky:
- telecí maso 800 gramů (mleté)
- strouhanka 200 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 2 kusy
- mléko 100 mililitrů
- olej olivový 150 mililitrů
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- cibule 1/2 kusu
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- rajčata s bazalkou 400 gramů
- vývar masový 300 mililitrů
- hrášek 200 gramů (mražený)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Smíchejte namleté maso spolu se strouhankou, vejci, muškátem a mlékem. Osolte a opepřete dle chuti. Z hmoty tvarujte kuličky.
Kuličky smažteze všech stran v rozpáleném oleji několik minut jen tak, aby se maso zatáhlo.
V rendlíku orestujte cibuli s česnekem, přidejte krájená rajčata, masové kuličky a hrášek. Vše zalijte vývarem. Přikryjte poklicí a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečenou ciabattou nebo bagetou.
Načítám komentáře...