Masové válečky s rybízovým dipem
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů
- sýr 100 gramů (nastrouhaný, např. Eidam)
- strouhanka 3 lžíce
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus (menší)
- víno bílé 1/2 decilitru
- olej (na opečení)
- nové koření (mleté)
- sůl
Na rybízový dip:
- marmeláda 150 gramů (rybízová)
- víno červené 1 decilitr
- cibulka jarní 1 kus (malá)
- olej olivový 1 lžíce
- koření chilli 1 špetka
- zázvor 1 špetka (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme rybízový dip. Očištěnou cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme chilli a zázvor, promícháme a necháme 5 minut odstát. Pak vmícháme marmeládu a víno, vše rozmícháme dohladka a necháme vychladit.
Mleté maso ochutíme novým kořením, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce a bílé víno, osolíme a zahustíme strouhankou.
Směs necháme asi 20 minut odležet a pak z ní oddělujeme malé kousky, které v namočených rukou vytvarujeme do válečků. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a zvolna je opečeme ze všech stran dozlatova.
Hotové válečky rozdělíme na talíře, doplníme je miskou s vychlazeným rybízovým dipem, který ještě znovu rozmícháme, a podáváme s hranolky nebo pečivem.
Načítám komentáře...