Masovo-hermelínové kuličky
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 4 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- mleté maso 600 gramů
- sůl
- pepř
- cibule 1 kus
- rohlík 2 kusy
- mléko 250 mililitrů
- slanina 250 gramů
- vejce 1 kus
- olej
- koření grilovací
- strouhanka
Postup přípravy
Mleté maso smíchejte s nakrájenými rohlíky namočenými v mléce a drobně nakrájenými hermelíny.
Žloutky rozkvedlejte se solí a pepřem a přimíchejte k masu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do hmoty. Pokud je směs řídká, zahustěte ji strouhankou. Tvořte kuličky a napichujte je střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny na grilovací jehly, posypte grilovacím kořením, potřete olejem a ogrilujte.
Podávejte s pečivem a čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...