Masový páj s brusinkami
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 230 gramů
- sádlo 120 gramů
- voda 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl
Na náplň:
Postup přípravy
Z mouky, prášku do pečiva, sádla, soli a vody vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme v chladu.Kostičky mrkve spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme odkapat. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, brandy a citronovou kůrou a je-li směs příliš hustá, postupně do ní zapracujeme smetanu. Vmícháme mandle, brusinky, mrkev, nasekanou cibuli a tymián a směs uložíme na chvíli v chladu.
Polovinu těsta rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vložíme ho do lehce vymazané kulaté formy. Rukou ho opatrně přimáčkneme k bokům, poklademe náplní a okraje těsta potřeme lehce vodou.
Náplň zakryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, přimáčkneme ho k okrajům formy a přeshující těsto odřízneme. Povrch propícháme vidličkou, těsto potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem, zakryjeme papírem na pečení a pečeme asi 30 minut při 170°C. Ke konci papír odstraníme a páj dopečeme dozlatova. Podáváme ho teplý i studený.
Načítám komentáře...