MINI burgery
Seznam surovin
- mleté maso 200 gramů (hovězí)
- tymián 1 lžíce (sekaný)
- olej 2 lžíce
- pečivo 4 kusy (malé celozrnné housky s dýňovými semínky )
- rajčata 8 plátků
- směs listových salátů 2 hrsti (nejlépe barevných, jako je řepa nebo mangold)
- sůl
- pepř
- tatarská omáčka 8 lžiček (Hellmann´s )
Postup přípravy
1. Maso opepřete a propracujte, aby mělo vazkou konzistenci. Vytvořte placky silné asi 1,5 cm a v lednici je nechte 30 minut ztuhnout.
2. Masové placičky vložte na rozpálený gril a pečte z každé strany zhruba 3 až 4 minuty (obraťte je jenom jednou).
3. Maso nechte přibližně 5 minut odpočinout a poté ho z obou stran osolte.
4. Housky rozpulte a z obou stran opečte na grilu. Spodní díly potřete tatarskou omáčkou Hellmann´s (po jedné lžičce) a naaranžujte salát a rajčata. Namažte druhou lžičkou tatarské omáčky Hellmann´s, vložte ogrilovanou masovou placičku a kolečko cibule a přiklopte horní polovinou housky
Poznámka k receptu
Šťavnaté grilované maso, čerstvá zelenina a pořádná porce tatarské omáčky Hellmann´s!
Načítám komentáře...