Mleté kuličky s angreštem
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (tučnější vepřové, např. bůček)
- slanina anglická 300 gramů
- angrešt 200 gramů
- houska 2 decilitry
- víno bílé 3 decilitry
- cibulka jarní 2 kusy
- cukr 2 lžíce
- sójová omáčka 1/2 decilitru (sladká)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je 2 dl bílého vína a necháme 20 minut odpočinout. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na kostičky, cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme a rozmícháme. Přidáme namočenou housku a vše důkladně promícháme. Pak přidáme polovinu nakrájené cibulky a slaniny a opět dobře promícháme.
Z masové hmoty oddělujeme malé kousky, které vytvarujeme v namočených dlaních do kuliček. Dno pekáčku poklademe zbylou slaninou a cibulkou, na ně rozložíme masové kuličky, vše podlijeme zbylým bílým vínem smíchaným se sójovou omáčkou a přidáme opláchnutý angrešt, který jsme promíchali s cukrem.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme nezakryté 15 minut dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...