Mleté maso pod peřinou
Seznam surovin
- bramborová kaše 2 balení (v prášku)
- mleté maso 600 gramů (hovězí a vepřové)
- sýr tvrdý 100 gramů (najemno nastrouhaný)
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- žloutek 1 kus
- pažitka 3 lžíce (najemno nasekaná)
- olej 1 lžíce
- rajčatový protlak 1/2 lžíce
- oregano
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme maso a restujeme, dokud se maso nerozpadá na drobné kousky. Směs dochutíme solí, pepřem, protlakem a oreganem a dusíme pod poklicí zvolna 20 minut. Nakonec vše promícháme s utřeným česnekem, necháme vychladnout a do směsi vmícháme polovinu sýru.
Podle návodu na obalu připravíme bramborovou kaši. Vychladlou kaši rozšleháme s vejcem, žloutkem a zbylým sýrem. Třetinu kaše promícháme s pažitkou. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno pokryjeme vrstvou masové hmoty.
Pažitkovou kaši dáme zvlášť do cukrářského sáčku. Neochucenou kaši také. Obě kaše dekorativně nastříkáme na maso v misce a v troubě vyhřáté na 170 °C zapečeme 30 minut.
Poznámka k receptu
Ochuťte kaši passatou nebo špenátovým protlakem - získáte tak barevné variace.
Načítám komentáře...